fbpx
Verlies van seksualiteit

Verlies van seksualiteit

In de podcast

Het unieke aspect van deze aflevering is de focus op het concept van rouw in relaties, vooral gerelateerd aan veranderingen in seksuele dynamiek, en het biedt een nieuwe invalshoek voor het omgaan met verlies en verandering binnen intieme relaties.

? Abonneer je hier op ons channel: 

link naar button:  @samensterkerelatiesbouwen  

Relatieproblemen en seksualiteit

Een belangrijk thema in deze aflevering is het verlies van seksueel verlangen in langdurige relaties en de impact daarvan op beide partners. In deze aflevering wordt de complexiteit van dit probleem benadrukt, inclusief gevoelens van schuld, verlangen en afwijzing.

Psychologische en fysiologische aspecten van seksualiteit

Er wordt ingegaan op hoe druk, verwachtingen en fysiologische reacties (zoals het effect van adrenaline en oxytocine) de seksuele dynamiek in een relatie kunnen beïnvloeden. Dit biedt luisteraars een wetenschappelijk perspectief op seksualiteit.

Het concept van rouw in relaties

Een unieke invalshoek is het idee van ‘rouw’ over het verlies van seksualiteit in een relatie. Dit gedeelte biedt inzicht in hoe koppels gezamenlijk kunnen rouwen over wat ze verloren hebben en hoe dit een bron van verbinding kan zijn.

De uitdagingen van communicatie in relaties

De podcast benadrukt hoe belangrijk het is om open en kwetsbaar te communiceren over seksuele problemen en andere relatie kwesties. Het biedt praktische inzichten voor koppels die worstelen met communicatie.

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Relatie-Herstel

Podcasts die je ook kunnen interesseren