fbpx

Ferdinand Bijzet

Systeemtherapeut, Gestalttherapeut, ECP-therapeut en eigenaar Relatie-Herstel

Sinds 1999 werk ik met stellen met relatieproblemen en vanaf 2004 met stellen die te kampen hebben met een vertrouwenscrisis. Tussen 2004 en 2011 heb ik honderden mannen behandeld met een seksuele verslaving en hen, samen met hun partners, begeleidt op de weg naar herstel van vertrouwen.

In 2010 studeerde ik af als systeemtherapeut met als thema “herstel van vertrouwen na vreemdgaan”. Sindsdien is mijn focus niet alleen meer seksverslaving, maar breder, gericht op herstel na elke vorm van vreemdgaan. De principes voor vertrouwensherstel in deze situaties komen namelijk overeen.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig lezingen, workshops en trainingen gegeven aan stellen en professionals over dit thema.

Herstel van relatie en van vertrouwen heeft mijn passie. Ik heb zelf ervaren dat vertrouwen kan herstellen. Sterker nog, dat je relatie zich kan gaan verdiepen. Dat geef ik met alle liefde door!

Daarnaast heb ik me verdiept in het werken met trauma. Ik doe dat doormiddel van Brainspotting. Ik heb zelf veel baat gehad bij het ondergaan van Brainspotting en zie ook dat veel cliënten er erg goed op reageren.

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker, specialiseerde zich in de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en de Gestaltgezinstherapie en ben ook opgeleid als systeemtherapeut NVRG. Ook ben ik houder van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).

Ik ben ook eigenaar van het Kempler Instituut Nederland, een opleidingsinstituut voor relatie en gezinstherapeuten.

Hans van Raalte

Relatietherapeut en Psychosociaaltherapeut

Wat is mijn visie achter dit werk?

Ik geloof dat alle mensen de behoefte hebben om echt verbinding te hebben met
anderen en zichzelf. Daar wil ik iedereen graag bij helpen.

Hoe werk ik?

Ik wil er echt voor mensen zijn, vanuit de verbinding. Ik voel de drang en wil om samen met mensen aan de gang te gaan. Ik vind het mooi om mensen echt te ontmoeten en een voorrecht om een deel te mogen zijn van die mooie, maar ook pijnlijke en ingewikkelde processen. 

Mijn doel is om mensen verder te helpen door ze de weg uit de crisis te laten zien en in hun kracht te zetten. Mensen zijn tot heel veel in staat en hebben vaak een voor hen goede reden om bepaald gedrag te blijven vertonen. Gevolg is dat ze wel steeds tegen sommige situaties blijven aanlopen in hun relaties waardoor dit een probleem wordt.

Ik heb hiervoor de opleiding Social Work gevolgd en gestudeerd aan het Kempler Instituut waar ik de opleiding tot Ervaringsgerichte psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut heb gevolgd.
Op diverse plekken heb ik werkervaring opgedaan, o.a. als Gezinscoach en Kinder- en Jeugdcoach bij ’10 voor toekomst’ van het Leger des Heils.  

Hiernaast ben ik trainer in-company (i.o.) voor het Kempler Instituut.

Annemieke van Keeken

Relatietherapeut en Psychosociaaltherapeut

Al tijdens mijn tienerjaren droomde ik ervan mensen te helpen als maatschappelijk werker. Maar mijn leven liep anders. Via omzwervingen als doktersassistente, pedicure en podotherapie ben ik uiteindelijk mijn droom gaan verwezenlijken.

Ik heb de opleiding Ervaringsgerichte psychosociale therapie en gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut Nederland gevolgd en de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) bij Con Amore. Sinds eind 2017 werk ik binnen Relatie-Herstel als therapeut.

Mijn affiniteit als therapeut ligt bij het werken met mensen die kwetsbaar zijn. Een van mijn grote kwaliteiten is luisteren, invoelen en begrip hebben voor alle partijen. Daarnaast is humor een van mijn sterke punten en vind ik dat er in therapie ook gelachen moet worden. Ik gebruik in mijn gesprekken naast praten ook graag Brainspotting waarbij er minder gepraat hoeft te worden. 

Het werken met stellen heeft mijn hart. Ik vind het mooi om mensen te helpen de verschillen die er tussen hen zijn te gaan accepteren en te waarderen. Mijn eigen ervaringen in mijn huwelijk neem ik daarin graag mee.

Ik ben mij aan het specialiseren in de hulpverlening aan zogenaamde Third Culture Kids. Volwassenen die door emigratie en remigratie als kind in het buitenland hebben gewoond.

Onne Kierkels

Partner van de RelatieHerstelAcademie.

Wat doe ik?

Ik ben partner van RelatieHerstelAcademie en draag bij Relatie-Herstel zorg voor de websites, de online academie, de online trainingen, de online marketing en het netwerk van partnertherapeuten. Ik spar graag met mijn collega’s. En heb altijd veel nieuwe ideeën en inspiratie te geven. 

Wat nog meer?

Daarnaast run ik ook mijn eigen webdesign bedrijf VCO | OnlineCursuswebsites en Meditaties-voor-Kinderen. Ik ben partner in enkele andere bedrijven.