fbpx
Ferdinand Bijzet

Ferdinand Bijzet

Relatie- en Gezinstherapeut, Gestalttherapeut en eigenaar Relatie-Herstel

“Practice what you preach” is voor mij een belangrijke lijfspreuk. Voor mij is echt, persoonlijk en eerlijk zijn als therapeut een belangrijke waarde. Je komt als cliënt met hele kwetsbare dingen bij mij. En ik vraag van jou om open en eerlijk, kwetsbaar en persoonlijk te zijn. Dan kun je dat ook van mij verwachten! De professionele maar vooral ook menselijke relatie staat centraal.

Al sinds het begin van mijn loopbaan heeft het werken met relaties en gezinnen mijn hart. 

Ik heb veel expertise opgebouwd in het begeleiden van stellen in een vertrouwenscrisis. In 2010 studeerde ik af als systeemtherapeut met als thema “herstel van vertrouwen na vreemdgaan”. Dit heeft erin geresulteerd dat ik in 2016 de methode S.A.M.E.N. door de wanhoop schreef.

Daarnaast heb ik me verdiept in het werken met trauma. Ik doe dat doormiddel van Brainspotting. Ik heb zelf veel baat gehad bij het ondergaan van Brainspotting en zie ook dat veel cliënten er erg goed op reageren.

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker, heb me gespecialiseerd in de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en de Gestaltgezinstherapie en ben ook opgeleid als systeemtherapeut NVRG. Ook ben ik houder van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).

Ik ben daarnaast eigenaar van het Kempler Instituut Nederland, een opleidingsinstituut voor relatie en gezinstherapeuten.

Hans van Raalte

Hans van Raalte

Relatietherapeut en Psychosociaaltherapeut

Wat is mijn visie achter dit werk?

Ik geloof dat alle mensen de behoefte hebben om echt verbinding te hebben met
anderen en zichzelf. Daar wil ik iedereen graag bij helpen.

Hoe werk ik?

Ik wil er echt voor mensen zijn, vanuit de verbinding. Ik voel de drang en wil om samen met mensen aan de gang te gaan. Ik vind het mooi om mensen echt te ontmoeten en een voorrecht om een deel te mogen zijn van die mooie, maar ook pijnlijke en ingewikkelde processen. 

Mijn doel is om mensen verder te helpen door ze de weg uit de crisis te laten zien en in hun kracht te zetten. Mensen zijn tot heel veel in staat en hebben vaak een voor hen goede reden om bepaald gedrag te blijven vertonen. Gevolg is dat ze wel steeds tegen sommige situaties blijven aanlopen in hun relaties waardoor dit een probleem wordt.

Ik heb hiervoor de opleiding Social Work gevolgd en gestudeerd aan het Kempler Instituut waar ik de opleiding tot Ervaringsgerichte psychosociaal therapeut en Gestalttherapeut heb gevolgd.
Op diverse plekken heb ik werkervaring opgedaan, o.a. als Gezinscoach en Kinder- en Jeugdcoach bij ’10 voor toekomst’ van het Leger des Heils.  

Hiernaast ben ik trainer in-company (i.o.) voor het Kempler Instituut.

Paulien visser

Paulien Verbeek

Relatietherapeut en Psychosociaal werker

Mijn ervaring is dat het moeilijk kan zijn om de minder mooie kanten van jezelf en die van je partner te accepteren en te verdragen. Je kan hierin vastlopen en steeds verder van jezelf en/of van de ander komen te staan. Ik wil graag naast jou of jullie staan, ik wil je steunen in de ontwikkeling die je doormaakt en meekijken wat er gebeurt. Eerst met elkaar verbinden en dan aan de slag. Mijn insteek is om de ander inzicht te geven in wat je doet, welke impact je gedrag heeft en wat maakt dat het in stand blijft. In eerste instantie wil ik hier met jou zonder waardeoordeel naar kijken en vanuit daar stil staan bij de keuze die je hebt om te veranderen.  

In 2017 heb ik de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Een jaar later ben ik de opleiding tot ervaringsgerichte psychosociaal therapeut en gestalttherapeut gaan volgen. In de tussentijd heb ik op diverse plekken werkervaring opgedaan, o.a. bij het centrum voor jeugd en gezin als sociaal werker, als familietherapeut bij complexe gezinnen en ik ben werkzaam geweest als therapeut in een klinische omgeving binnen de GGZ. Als mens ben ik betrokken, nieuwsgierig, gevoelig, liefdevol en kan ik direct zijn door je een spiegel voor te houden.  

Annemieke van Keeken

Annemieke van Keeken

Relatietherapeut en Psychosociaaltherapeut

Al tijdens mijn tienerjaren was het een wens van mij om mensen te helpen als maatschappelijk werker. Maar mijn leven liep in eerste instantie anders. Via omzwervingen als doktersassistente en zorgen voor mijn gezin ben ik uiteindelijk mijn droom gaan verwezenlijken.

Ik heb de opleiding Ervaringsgerichte psychosociale therapie en gestaltgezinstherapie aan het Kempler Instituut Nederland gevolgd en de opleiding Psychosociale Basiskennis (PsBK) bij Con Amore. Sinds eind 2017 werk ik binnen Relatie-Herstel als therapeut.

Sinds 2021 heb ik mij ook gespecialiseerd in het werken met trauma via Brainspotting wat ik sindsdien met veel plezier doe.

Mijn affiniteit als therapeut ligt bij het werken met mensen die kwetsbaar zijn. Een van mijn grote kwaliteiten is luisteren, invoelen en begrip hebben voor alle partijen. Daarnaast is humor een van mijn sterke punten en vind ik dat er in therapie ook gelachen moet worden.

Ik gebruik in mijn gesprekken naast praten ook graag Brainspotting waarbij er minder gepraat hoeft te worden.