fbpx

Het team

Relatie-herstel is opgericht door Ferdinand Bijzet. Sinds januari 2019 werkt hij samen met therapeut Hans van Raalte.

Ferdinand Bijzet

Systeemtherapeut, Gestalttherapeut, ECP-therapeut en eigenaar Relatie-Herstel

Sinds 1999 werk ik met stellen met relatieproblemen en vanaf 2004 met stellen die te kampen hebben met een vertrouwenscrisis. Tussen 2004 en 2011 heb ik honderden mannen behandeld met een seksuele verslaving en hen, samen met hun partners, begeleidt op de weg naar herstel van vertrouwen.

In 2010 studeerde ik af als systeemtherapeut met als thema “herstel van vertrouwen na vreemdgaan”. Sindsdien is mijn focus niet alleen meer seksverslaving, maar breder, gericht op herstel na elke vorm van vreemdgaan. De principes voor vertrouwensherstel in deze situaties komen namelijk overeen.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig lezingen, workshops en trainingen gegeven aan stellen en professionals over dit thema.

Herstel van relatie en van vertrouwen heeft mijn passie. Ik heb zelf ervaren dat vertrouwen kan herstellen. Sterker nog, dat je relatie zich kan gaan verdiepen. Dat geef ik met alle liefde door!

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werker, specialiseerde zich in de Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en de Gestaltgezinstherapie en ben ook opgeleid als systeemtherapeut NVRG. Ook ben ik houder van het Europees Certificaat Psychotherapie (ECP).

Ik ben ook eigenaar van het Kempler Instituut Nederland, een opleidingsinstituut voor relatie en gezinstherapeuten.

Hans van Raalte

Relatietherapeut en Psychosociaaltherapeut

Wat is mijn visie achter dit werk?

Ik geloof dat mensen de behoefte hebben om echt verbinding te hebben met henzelf. Hebben ze dit dan kunnen ze pas echt verbinding aangaan met een belangrijke ander.

Hoe werk ik?

Ik wil er echt voor mensen zijn, vanuit de verbinding. Ik voel de drang en wil om samen met mensen aan de gang te gaan. Ik vind het dan ook prachtig om te puzzelen. Als ik mensen tegenover mij heb zitten ben ik nieuwsgierig en benieuwd naar hun drijfveren. Ik stel dan vragen zoals: Waar komt welk gedrag vandaan? Wat zorgt ervoor dat je dit gedrag vertoont? Wat vind ik hier zelf van?

Mijn doel is altijd om mensen verder te helpen en uit de crisis te halen. Ik geloof in de eigen kracht van mensen en dat ze zelf hun problemen kunnen oplossen. Mensen zijn tot heel veel in staat en hebben vaak een voor hen goede reden om bepaald gedrag te blijven vertonen. Gevolg is dat ze wel steeds tegen sommige situaties blijven aanlopen in hun relaties.

Ik leer mensen om zelf hun problemen op te lossen. Mensen gaan bij mij weg en kunnen oprecht tegen zichzelf zeggen dat ze het ZELF gedaan hebben. Wel met een beetje hulp van Hans, maar IK KAN DIT ZELF!

Ik werk ook als gezinscoach bij het Leger des Heils.

Onne Kierkels

Partner van de RelatieHerstelAcademie.

Wat doe ik?

Ik ben partner van RelatieHerstelAcademie en draag bij Relatie-Herstel zorg voor de websites, de online academie, de online trainingen, de online marketing en het netwerk van partnertherapeuten.

Ik spar graag met mijn collega’s. En heb altijd veel nieuwe ideeën en inspiratie te geven. 

Wat nog meer?

Daarnaast run ik ook mijn eigen webdesign bedrijf VCO | OnlineCursuswebsites en Meditaties-voor-Kinderen. Ik ben partner in enkele andere bedrijven.