fbpx

Gezinstherapie

Ben jij op zoek naar gezinstherapie in regio Barneveld?

Herken jij je in het volgende:

 • Het loopt in jullie gezin niet lekker.
 • Een van de gezinsleden kampt bijvoorbeeld met problemen.
 • En als ouders weet je niet goed hoe je je kind verder kunt helpen.
 • Je voelt je machteloos.
 • Je merkt dat je als gezin vastloopt in patronen waar iedereen last van hebt.
 • Gezinsleden lopen op hun tenen of zitten niet lekker in hun vel.Wij helpen je graag verder.

  Wij bekijken per situatie wat nodig is en maken samen met jullie een plan van aanpak. Wij kijken in eerste instantie vooral naar wat jullie goed doen, maar ook naar de patronen waar jullie in vastlopen. Daarbij geven we liever aandacht aan de patronen die niet werken, dan dat we “zware diagnoses” stellen voor één van de gezinsleden.

  Liever kijken we naar wat het symptoom, de klacht ons wil vertellen en wat jullie daar als gezin van kunnen leren. Ook kijken we hoe jullie zo effectief met het symptoom om kunnen gaan.We beginnen altijd met een eerste intake, maar omdat wij geloven dat tijd geld is, verspillen we geen tijd aan uitgebreide onderzoeken op voorhand. Liever gaan wij zo snel mogelijk aan de slag, zodat jullie weten wie wij zijn en hoe we werken. En vaak wordt door aan het werk te gaan het echte probleem pas duidelijk.

  Ferdinand heeft ons geleerd hoe we op een goede en helende manier konden praten over onze problemen en pijn, zonder te belanden in ons patroon, waar we beiden gek van werden. Het bedrog is nog een zere plek in onze relatie, maar heeft ons ook veel geleerd over onszelf en elkaar. Ferdinand heeft voor een omslag gezorgd in hoe we er mee omgingen. Nu, een jaar later zijn we heel gelukkig met elkaar. We hebben onze blik nu weer op de toekomst gericht. Nogmaals dankjewel Ferdinand.

  M & J

  Relatietherapie

  Geen stel is hetzelfde, maar relatiepatronen zijn universeel

  Herken jij je in het volgende:

  • Leiden gesprekken tot ruzie? Lukt het niet meer elkaar te vinden?
  • Vraag je je af hoe je samen verder moet?
  • Wil je verder met elkaar, maar weet je niet hoe?
  • Wij helpen je graag verder.Wij bekijken per situatie wat nodig is en maken samen met jullie een plan voor jullie relatie. We beginnen altijd met een eerste intake, maar omdat wij geloven dat tijd geld is, verspillen we geen tijd aan uitgebreide onderzoeken op voorhand. Liever gaan wij zo snel mogelijk aan de slag, zodat jullie weten wie wij zijn en hoe we werken. En vaak wordt door aan het werk te gaan het echte probleem pas duidelijk.

  Duur

  Gemiddeld gaan wij uit van 8 tot 10 gesprekken, maar geen proces laat zich dwingen.

  Tarieven

  Voor therapiegesprekken hanteert Relatie-herstel gemiddeld een uurtarief van €90,- euro, inclusief 21 procent btw. Loopt het gesprek langer dan een kwartier uit, dan rekent Relatie-herstel €45,- euro per half uur extra.

  Verschillende therapeuten kunnen in overleg andere tarieven hanteren.

  We zijn ons er van bewust dat therapie een grote investering kan zijn in jezelf. Onze prijzen zijn marktconform, maar dat neemt niet weg dat dit een investering blijft voor veel mensen. Mocht u de kosten niet op kunnen brengen omdat u dit financieel niet redt, laat het ons dan zeker weten. We kunnen dan samen met u zoeken naar een passende oplossing.

  Vergoedingen

  De meeste therapeuten van Relatie-herstel zijn geregistreerd als gestalttherapeut. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van therapie vanuit de aanvullende dekking. Soms loont dan ook om over te stappen naar een verzekering die een dergelijke dekking aanbiedt. U vindt gestalttherapie op uw polisblad meestal onder ‘alternatieve zorg’. Via deze link kunt u zien wat de vergoedingen in 2020 zijn.

  Afmelden

  Soms komt het voor dat u een afspraak moet afzeggen om uiteenlopende redenen. Een afspraak die binnen 24 uur voor de afgesproken tijd wordt afgezegd of niet wordt nagekomen, zijn wij genoodzaakt in rekening te brengen.

  We wonen buiten Barneveld?

  Stellen die bij ons in relatietherapie komen zijn vaak bereid om een stukje te rijden. Ze ervaren de gewenste kwaliteiten en behalen samen hun resultaten. Regio Barneveld is voor ons daarom groot. Van Gorinchem tot Doetichem en alles daartussen.

  Er zijn ook stellen die het online programma SAMEN volgen zij zijn niet afhankelijk van de locatie Barneveld, maar komen uit heel het land en zelfs het buitenland. Voor deze stellen hebben wij een landelijk netwerk aan therapeuten beschikbaar waar wij graag naar verwijzen.