fbpx
Individuele therapie

Individuele therapie

Je loopt vast in je werk of privé en weet niet hoe je verder moet. Je zit in een ingewikkelde situatie, vindt het lastig om goed voor jezelf op te komen en te zorgen. Je loopt met geheimen rond die zwaar op je drukken of er zijn nare dingen gebeurt waar je last van hebt. Een onbestemd verdrietig gevoel, dingen waar je tegenaan loopt of gewoon even de behoefte om te sparren. Je bent bij ons van harte welkom!

Therapeuten die Individuele therapie geven

Annemieke is een goed luisteraar en een goede vragensteller. Achter haar vriendelijke en beheerste stijl gaat heel veel empathie schuil. Ze helpt je om te voelen en te benoemen wat er hier en nu in en met jezelf gebeurt, zonder te oordelen of op te lossen. Vandaaruit ga je zelf met je uitdagingen aan de gang. Ze is een goede waarnemer en weet met jou de essentie te vinden van wat er speelt. Omdat lichaam en ziel één geheel vormen en niet alles in taal of gesprek te vangen is, kun je met haar via Brainspotting ook aan de gang gaan met trauma’s op plekken in je brein waar geen woorden zijn.

Albert, volgde individuele therapie en Brainspotting bij Annemieke

“Ik heb de gesprekken bij Paulien als zeer waardevol ervaren. Door de open, warme en invoelende houding van Paulien durfde ik mij open en kwetsbaar op te stellen. De mate van empathie heeft er bij mij voor gezorgd dat er een proces van heling opgang is gekomen. Na een zware periode in mijn leven waarin ik vooral voor anderen aan het zorgen was (en mij later realiseerde dat ik aan het overleven was) heb ik inzicht gekregen in mijn aandeel hierin en heb ik stukje bij beetje mijzelf hervonden. Door te luisteren, de spreekwoordelijke spiegel voor te houden en soms als gids de weg te wijzen ben ik mijn gevoel serieus gaan nemen. Paulien nodigde mij uit om mijn gevoelens te voelen en daar woorden aan te geven.

Ik ben hierdoor mij bewust geworden van mijn overlevingsmechanisme en heb ik geleerd hoe je in contact met de ander je ware zelf weer laat zien en serieus neemt. Het staan op eigen grond. De angst die dit soms met zich meebracht was een uitdaging voor mij, daarin heb ik mij veilig gevoeld om de moeilijkheden die dit soms met zich meebracht met Paulien te bespreken. Met de humor die er was, gaf dit mij een fijne plek om te mogen leren”

Ralf, volgde individuele therapie bij Paulien

Elke verandering brengt oneindig veel mogelijkheden”

Met deze woorden sloot ik een traject van ruim 6 maanden af. Vanaf begin tot eind merkte ik aan Hans dat hij oprecht betrokken was. Op een eerlijke, betrouwbare, oprechte, en pure manier geeft hij inhoud aan de gesprekken.
Nu ik terug kijk zie ik hoeveel er wezenlijk veranderd is. Wat mij betreft zijn deze veranderingen en daarmee de vele mogelijkheden mogelijk gemaakt door de veilige omgeving die Hans creëert.
In de gesprekken heb ik altijd een uitnodiging gevoeld om me te kunnen uiten, mezelf te zijn, zonder veroordeling daarover. Ik denk dat het woord compassie centraal heeft gestaan in het hele proces. Mede dankzij zijn open, oprechte betrokkenheid ben ik in staat geweest om me meer te openen en de verandering toe te laten.
Veel dank daarvoor,

Daniëlle, volgde individuele therapie bij Hans

Zo werkt individuele therapie

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Vervolgens neemt een van ons contact met je op voor het maken van de eerste afspraak bij ons op kantoor in Barneveld of in Boskoop. We gaan in het eerste gesprek gelijk aan de slag met jouw hulpvraag, dus waar loop je tegenaan en wat heb je nodig?

Frequentie van therapie
Elke situatie verschilt, maar gemiddeld volg je bij individuele therapie 8 tot 10 gesprekken. De frequentie van de gesprekken bekijken we samen, meestal is dat iedere twee weken. We kunnen bij de individuele therapie, als jij dat wilt, ook je partner, ouders, kinderen of een andere belangrijke persoon in jouw leven uitnodigen, als jou dat kan helpen. Daarnaast kunnen we, als dat passend is, gebruik maken van Brainspotting

Tarieven individuele therapie
Individuele therapie kost 100 euro per uur. Als het gesprek langer dan een kwartier extra duurt, rekenen wij 50 euro per half uur uitloop. Afmelden voor een gesprek kan tot 48 uur van tevoren, daarna brengen wij de kosten in rekening. Laat het ons gerust weten als de financiën een belemmering voor je zijn. Een deel van onze therapeuten is geregistreerd gestalttherapeut. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze individuele gesprekken als ‘alternatieve therapie’. Op je eigen polisblad kun je zien of dit voor jouw zorgverzekering geldt. Lees er hier meer over.