fbpx

Brainspotting

Ken je dat, dat je steeds weer tegen bepaalde patronen aan loopt? Je neemt je voor om dingen anders te doen, maar toch lukt het niet. Je reageert heftig op situaties waarbij je niet weet waarom je zo emotioneel of juist fel reageert. Ook al zeg je steeds tegen jezelf dat het niet nodig is, toch reageer je steeds op die manier. Herkenbaar? Dan kan Brainspotting je helpen. Zeker ook als je niet zo goed kunt vertellen wat er nu precies gebeurt of je het lastig vindt om over je gevoel te praten.

Brainspotting is een methode waarbij je nauwelijks praat, maar denkt aan bepaalde gebeurtenis, een trauma of blokkade en daarbij kijkt naar de aanwijsstok van de therapeut. Dit activeert het deel in jouw brein waar taal geen invloed meer heeft.

Heb je na het lezen van deze pagina behoefte aan meer informatie over brainspotting, bezoek dan de speciale website die wij voor Brainspotting hebben ontwikkeld: Brain-spotting.

In deze blog en podcastaflevering van Relatie 2.0 legt onze therapeut Ferdinand Bijzet uit hoe Brainspotting hem persoonlijk heeft geholpen.

  Therapeuten die Brainspotting geven

  Toen ik tegen een aantal blokkades in mezelf aanliep (boosheid die niet minder werd, en me steeds schuldig voelen), heb ik een aantal sessies Brainspotting bij Annemieke gevolgd. Ik had er al veel over gepraat, maar er veranderde niets. Dat gebeurde wel tijdens het Brainspotten. Ik heb Annemieke als een hele betrokken therapeut ervaren, die mij met heel veel rust door het proces van Brainspotting heeft geleid. 

  Johannes, individuele cliënt, volgde brainspotting bij Annemieke

  Zo werkt Brainspotting

  Zo werkt Brainspotting
  Brainspotting is vergelijkbaar met EMDR en activeert het deel van jouw brein dat emoties reguleert. Zonder erover te praten kun je op deze manier nare gebeurtenissen of trauma’s verwerken. Je kunt je aanmelden voor een therapietraject met Brainspotting via het aanmeldformulier.Vervolgens neemt Annemieke of Ferdinand contact met je op voor het maken van de eerste afspraak bij ons op kantoor in Barneveld of in Boskoop. In het eerste gesprek maken we kennis en gaan we gelijk aan de slag met jouw hulpvraag. Samen kijken we of Brainspotting jou verder kan helpen.

  Trajectduur bij Brainspotting
  Bij Brainspotting bekijken we tijdens de intake hoeveel sessie je nodig hebt. Dat kan variëren tussen de 4 en 10 sessies. De frequentie van de sessies bekijken we samen, meestal is dat iedere twee weken. Naast Brainspotting kunnen we ook individuele therapie, relatie- of gezinstherapie inzetten als dat helpend voor jou is.

  Tarieven Brainspotting
  Brainspotting bij Relatie-Herstel kost 100 euro per uur. Als de sessie langer dan een kwartier extra duurt, rekenen wij 50 euro per half uur uitloop. Afmelden voor een sessie kan tot 48 uur van tevoren, daarna brengen wij de kosten in rekening. Laat het ons gerust weten als de financiën een belemmering voor je zijn. Een deel van onze therapeuten is geregistreerd Gestalttherapeut, waardoor je wellicht Brainspotting vergoed krijgt als ‘alternatieve therapie’.