fbpx

Alle Modules Los

Herstel van vertrouwen na vreemdgaan op maat
Kies de module die bij jullie past

Ontdek samen welke stappen jullie moeten zetten om het vertrouwen te herstellen na vreemdgaan

Eén van beiden is vreemdgegaan. En vaak zet dat je relatie op de kop. Het is een crisis in het vertrouwen. Voor veel stellen is vreemdgaan heel ingrijpend. Veel mensen ervaren het als een relatietrauma. Via het online-programma S.A.M.E.N. begeleid ik jullie stap voor stap door de fasen van herstel. Dit programma is gebaseerd op de ervaring van honderden stellen.

Niet iedereen heeft echter het hele programma nodig. Sommige stellen hebben al veel stappen gezet. Daarom is het programma ook in losse modules te volgen. Hieronder vind je de verschillende modules. Uit ervaring kan ik zeggen dat elk stel baat heeft bij de module Meeleven. In die module leer je hoe je het vertrouwen kunt herstellen. Scrol naar beneden voor de beschrijving van alle modules.

Liever een boek? dan kun je ook het uitgebreide E-book lezen:   Samen door de wanhoop heen, herstel van vertrouwen na vreemdgaan” 

 

R

Pijn en woede achter jullie laten

R

Samen lachen en lol hebben

R

Van wantrouwen naar vertrouwen

R

Van wanhoop naar hoop

R

Jullie relatie wordt weer leuk

R

Van angst naar koestering

R

Van woede naar vergeving

Alle vertrouwen is weg en jullie willen wel samen verder!

Eén van jullie is vreemdgegaan, live of virtueel.

Je bent bedrogen en de wanhoop nabij. Misschien voelt het wel alsof alles wat belangrijk was nu is ingestort. Je staat erbij en kijkt ernaar en denkt: “Hoe kan dit? Waarom jij, waarom ik?” Je bent bang voor wat er komen gaat en hebt geen idee hoe je uit deze puinhoop nog iets moois moet gaan maken.

Of jij bent degene die je partner bedrogen hebt. Nu vraag je je af hoe je dit hebt kunnen doen. Je wilt het graag weer goedmaken maar je weet niet hoe. Als je er over begint, wordt de sfeer grimmig. Je weet niet wat je moet met de boosheid en woede die je voelt. Met het wantrouwen dat je op je af voelt komen. Met de schuldgevoelens die aan je knagen. Kun je deze puinhoop herstellen?

Jullie proberen er over te praten. Misschien lucht dat soms op, maar meestal merk je dat praten jullie niet dichter bij elkaar brengt. Het is net alsof alle lucht uit jullie relatie geperst wordt en alsof alles nog maar om één ding draait: het vreemdgaan. Je wordt er gek van en wilt het vergeten. Maar de realiteit is snoeihard, je kunt er niet aan ontkomen. En misschien denk je wel: “Laten we er maar mee stoppen!” Maar aan de andere kant is dat ook niet wat je wil.

” Ferdinand heeft ons geleerd hoe we op een goede en helende manier konden praten over onze problemen en pijn, zonder te belanden in ons patroon, waar we beiden gek van werden. Het bedrog is nog een zere plek in onze relatie, maar heeft ons ook veel geleerd over onszelf en elkaar. Ferdinand heeft voor een omslag gezorgd in hoe we er mee omgingen. Nu, een jaar later zijn we heel gelukkig met elkaar. We hebben onze blik nu weer op de toekomst gericht. Nogmaals dankjewel Ferdinand. “

M & J

De tweede stap is (A)mputeren. Herstel kan alleen als je bereid bent om keuzes te maken. Werken aan herstel terwijl degene met wie je bent vreemdgegaan nog in beeld is, is onmogelijk. Hoe amputeer je oude invloeden uit je leven? Maar het geldt ook voor degene die bedrogen is. Van welke niet-werkende reacties moet jij afscheid nemen? Ik denk aan extreme controle, verwijten, straffen…

De vierde stap is (E)valueren. Vreemdgaan is ook een signaal aan de relatie. Vaak miste er iets in de relatie en in veel gevallen waren beiden al een tijdje ontevreden over de kwaliteit van het samenzijn. In deze fase ga je kritisch naar je relatie kijken en trek je lessen met het oog op de toekomst.

De eerste stap is (S)tilstaan. Voor je ook maar iets wilt gaan doen aan herstel moet je stilstaan en overwegen waar je staat. En vooral stilstaan bij wat je wilt. Want dit programma is alleen geschikt als je een keus maakt er voor te gaan.

De derde stap is (M)eeleven. Herstel van een vertrouwensbreuk is een zwaar proces. Degene die bedrogen is, ervaart vaak veel pijn en wil daar vaak over praten. Degene die bedrogen heeft, voelt vaak juist opluchting en wil vooruit kijken. Twee wisselende belangen. Hoe doe je recht aan beide? Hoe praat je over je angst, woede en boosheid? Hoe luister je daarnaar als jij degene bent die dit heeft aangericht?

De vijfde stap is (N)ieuwe kans. Je bent samen door de pijn heen geworsteld. Hoe ga je nu bouwen aan een nieuwe relatie waarin je gepassioneerd over elkaar bent en blijft? Maar ook “(N)aweeën” komen in deze fase voor. Soms zomaar opeens is dat oude gevoel van angst er weer. Dan wil je er opnieuw over praten en zit je voor je gevoel weer in een vorige fase. Hoe ga je daarmee om?

Wanneer start dit programma en wanneer eindigt deze training?

Het programma start nu en zal nooit eindigen. Het is een eigen tempo programma – jullie beslissen samen (of in overleg met jullie therapeut) wanneer jullie starten en wanneer jullie eindigen.

Hoe lang hebben we toegang tot het programma?

Jullie hebben toegang tot het programma zolang als dit voor jullie herstel nodig is. Nadat dit programma is aangekocht en nadat je succesvol bent ingeschreven kun je het programma op alle apparaten die je bezit bekijken.

Wat als je niet blij ben met de training?

Wanneer in de komende 30 dagen blijkt dat dit programma onverhoopt toch niet bij jullie blijkt aan te sluiten storten wij het volledige aankoopbedrag terug. Alleen de eventueel al gebruikte therapiesessies zullen met dit bedrag worden verrekend. Wanneer je je ook aanmeldt voor therapiegesprekken kan het zijn dat al onze therapeuten op dat moment vol zitten. In een dergelijk geval zullen we samen op zoek gaan naar een oplossing.

Hoe kan ik betalen?

Dit programma kun je kopen met iDEAL via de beschikbare iDEAL link. Bij betaling via iDEAL moet je wel even wachten tot je in het programma kunt omdat we je handmatig toe laten.